Kortlopende annulering

De kortlopende annulering is een goede aansluiting op de kortlopende reisverzekering. U kunt kiezen voor een Annulering of een Allrisk Annulering. Deze zijn ook geschikt voor last minute boekingen.

Coronavirus vraag en antwoord 

Voor antwoord op vragen over het Coronavirus met betrekking tot uw reis- en annuleringsverzekering verwijzen wij u door naar de website van de Europeesche verzekeringen.

Annulering of Allrisk Annulering

Annulering

Naast de kosten van de annulering zijn ook de kosten van de ongebruikte reisdagen verzekerd. Dus mist u een deel van uw vakantie, bijvoorbeeld omdat u eerder naar huis moet? Dan ontvangt u van ons een vergoeding voor iedere dag dat u niet van uw vakantie heeft kunnen genieten. Heeft u zelf uw reis samengesteld (bijvoorbeeld los uw vliegticket, hotel en autohuur geboekt) en valt een van de onderdelen uit? Dan vergoeden wij de wijzigings- of annuleringskosten van de overige onderdelen.

Allrisk Annulering

U kunt niet alleen een beroep doen op de annuleringsredenen die in de voorwaarden van de basisverzekering staan, maar mag zelf bepalen om welke reden u liever niet op vakantie wilt. Bijvoorbeeld als uw beste vriend(in) ernstig ziek wordt, of als u toch die nieuwe baan krijgt en snel moet beginnen. U krijgt voor deze extra annuleringsredenen 75% van uw annuleringskosten vergoed. Raadpleeg de polisvoorwaarden voor de uitzonderingen.

Waarnemer meeverzekeren

Als u wilt, kunt u een (zaak)waarnemer meeverzekeren. Dat kan de persoon zijn die uw taken op uw werk waarneemt. Of de persoon die altijd op uw huis past terwijl u op reis bent. Als uw waarnemer iets overkomt, kunt u uw reis annuleren of vroegtijdig afbreken. U heeft dan recht op vergoeding van de annuleringskosten of de ongebruikte reisdagen.

Dekkingsoverzicht

Annulering Allrisk Annulering
Vergoeding annulering om redenen genoemd in voorwaarden Kostprijs Kostprijs
Vergoeding annulering om aanvullende redenen - 75% van de annuleringskosten
Vergoeding ongebruikte reisdagen
Ziekenhuisopname (minimaal één overnachting) Reissom per dag Reissom per dag
Eerdere terugkeer om redenen genoemd in de voorwaarden Reissom per dag Reissom per dag
Eerdere terugkeer om aanvullende redenen - 75% van de reissom per dag

Premies

De premie is afhankelijk van de totale reissom. Wat u verder moet weten:

  • De doorlopende annuleringsverzekering is een voordeligere keuze bij een reissom van minimaal € 1.000,00 per verzekerde per jaar.
  • De poliskosten zijn € 3,50
  • Over de totale premie betaalt u assurantiebelasting (21%)
Annulering 5,5% van de reissom
Allrisk Annulering 7% van de reissom
Waarnemer 1% van de reissom

Afsluiten

U kunt een Kortlopende annuleringsverzekering online afsluiten bij de Europeesche. U kunt ook onze klantenservice bellen: (010) 2 466 466 (ma t/m vr ­08.00-17.30u).

Meer info

In de brochure en de polisvoorwaarden vindt u meer informatie over deze verzekering. Onze klantenservice helpt u ook graag verder: (010) 2 466 466 (ma t/m vr 08.00-17.30u).

Schade melden

Schade kunt u melden via de website van de Europeesche. U kunt ook dit schadeformulier invullen en per post naar ons opsturen (Postbus 173, 3100 AD Schiedam).