Nieuw PGB Portaal in gebruik

maandag 18 juni 2018

Goed nieuws voor mensen met een persoonsgebonden budget. Het nieuwe PGB Portaal is sinds maandag 18 juni 2018 in gebruik genomen. Budgethouders vanuit de regio van Zorgkantoor DSW en de gemeente Westland zijn de eersten die het nieuwe PGB Portaal kunnen gebruiken. Later volgen de budgethouders van andere zorgkantoren en gemeenten.

In het PGB Portaal kunnen budgethouders of vertegenwoordigers veel pgb-zaken zelf regelen. Van het opstellen van een zorgovereenkomst tot en met het declareren van de geleverde zorg. Doordat alles gestandaardiseerd is, gaat dit eenvoudiger en sneller en worden minder fouten gemaakt. Ook het berichtenverkeer tussen de betrokken partijen wordt via dit centrale systeem geregeld. De pgb-administratie van budgethouders van zorgkantoor DSW en gemeente Westland is reeds ondergebracht in het nieuwe portaal.

DSW werd door belangenvereniging Per Saldo gevraagd om het systeem te ontwikkelen en stelde veel ICT-experts voor het project beschikbaar. Bij de ontwikkeling van het portaal stond het belang van de budgethouder voorop. Een groep budgethouders heeft steeds meegepraat, meegetest en meegewerkt aan het schaduwdraaien. Gaandeweg is het portaal aan de wensen van gebruikers aangepast. Per Saldo is blij met het resultaat: ‘Wij zien het nieuwe portaal als een hele vooruitgang voor de eigen regie dat ook aansluit bij het VN-verdrag voor mensen met een beperking’.

Op www.mijnpgb.nl staat stap voor stap uitgelegd hoe het nieuwe portaal werkt. Ook vindt u hier vier instructiefilmpjes met een uitleg over het invoeren van bijvoorbeeld een zorgovereenkomst.

Meer lezen over PGB Portaal:

'Minister VWS op werkbezoek bij gemeente Westland'.

Lees het artikel.