Samenwerking voor beter herstel ouderen

donderdag 1 maart 2018

In de uitzending van Eenvandaag van woensdag 28 februari werd gesproken over de bijzondere samenwerking van Het Reinier de Graaf Ziekenhuis, zorgorganisatie Pieter van Foreest en DSW Zorgverzekeraar. Deze partijen werken samen om ouderen de juiste zorg op de juiste plek te geven wanneer ze, na bijvoorbeeld een val, op de spoedeisende hulp (SEH) behandeld moeten worden. Normaal gesproken worden deze patiënten vervolgens in het ziekenhuis opgenomen om te kunnen herstellen, omdat ze thuis niet in staat zijn om voor zichzelf te zorgen. Er is dan geen medische noodzaak voor de ziekenhuisopname.  

Bij binnenkomst op de spoedeisend hulp wordt de patiënt behandeld en beoordeeld door een SEH arts. Wanneer het gaat om een oudere, kwetsbare patiënt, wordt samen met een medewerker van Pieter van Foreest bepaald welke zorg en welke locatie het beste is voor de patiënt.

De proef is in november 2017 in Delft gestart. DSW zal dit de komende tijd uitbreiden in de regio. De partijen hopen zo gepaste zorg te bieden aan deze doelgroep en de te grote druk op ziekenhuizen te voorkomen. 

Bekijk het item van Eenvandaag:

Bron: Eenvandaag