Krachten gebundeld voor meer woningen voor Schiedamse ouderen

Schiedam heeft meer ouderenwoningen nodig. Onderzoek in de gemeente Schiedam heeft aangetoond dat er in 2030 behoefte is aan zeker 1000 woningen voor 80-plussers. De helft daarvan heeft daarbij zorg en voorzieningen dichtbij nodig. DSW, gemeente Schiedam, Frankelandgroep, Argos Zorggroep en woningcorporatie Woonplus werken samen om aan deze behoefte te voldoen.

dinsdag 25 juni 2019

Afgelopen vrijdag tekenden de deelnemende partijen het Pact Wonen en Zorg, met daarin concrete plannen om meer woningen voor ouderen in Schiedam beschikbaar te stellen. Zo kunnen de ouderen langer thuis blijven. Het gaat hierbij om geclusterde woningen: ouderen blijven hierin zelfstandig wonen, maar met de nodige zorg en voorzieningen dichtbij huis.

Dirk Pons, directeur zorg bij DSW over de rol van DSW in dit geheel: "Onze rol is tweeledig. Als Zorgkantoor DSW gaan we over de financiering van de langdurige zorg, dus de verpleeghuiszorg. We zijn daarin een belangrijke speler. Maar ook als zorgverzekeraar zorgen we ervoor dat de bewoners in die geclusterde woningen de juiste zorg ontvangen, zoals wijkverpleging."

Er zijn plannen om naast het huidige Frankeland nieuwe appartementen te bouwen. In verpleeghuis Driemaasstede worden ook nieuwe woningen gebouwd en er zijn plannen voor op het Bachplein en de locatie François Haverschmidt. De laatstgenoemde was in het verleden al een woonplek voor ouderen.

Bekijk de uitzending van Schie TV over de plannen rondom de ouderenwoningen in Schiedam:

Pact Wonen en Zorg getekend door DSW, gemeente Schiedam en zorginstellingen

Ook interessant:

DSW zet zich samen met de gemeenten in voor ouderen.

Lees over onze andere projecten rondom ouderenzorg.

DSW doet meer voor de zorg:

DSW start met andere partijen pilot logeerzorg om mantelzorger te ontlasten.

Lees het nieuwsbericht.

 
Wilt u op de hoogte blijven van nieuws rondom DSW? Meld u aan voor de DSW Update!

Aanmelden »

Bekijk de laatste DSW Update