Reizen in het buitenland

Bij het reizen naar verre landen is een goede voorbereiding belangrijk. Het afsluiten van een reisverzekering is daar een belangrijk onderdeel van. Gebeurt er toch iets tijdens uw reis? SOS International assisteert u bij serieuze medische problemen. En met behulp van een Europese zorgpas wordt de afwikkeling van de kosten een stuk eenvoudiger. 

Waarom heb ik een reisverzekering nodig?

Vanuit de aanvullende verzekering worden de geneeskundige kosten in Europa of in de wereld vergoed, dit verschilt per aanvullende verzekering. Sommige risico's in het buitenland vallen buiten de basisverzekering of aanvullende verzekering van DSW. Dit kan gaan om bijvoorbeeld niet-medische hulpverlening bij calamiteiten of ernstige ongevallen. Deze kosten kunnen flink oplopen. 

We raden u daarom aan om een reisverzekering af te sluiten. U kunt kiezen voor een kortlopende reisverzekering of voor een doorlopende reisverzekering, aangeboden door DSW Zorgverzekeraar samen met de Europeesche Verzekeringen.

Meer informatie

Wilt u meer informatie hebben over onze kortlopende reisverzekering en doorlopende reisverzekering, klik dan op onderstaande knop.

Reisverzekeringen

Vergoeding van reisvaccinaties

Tijdens het reizen is de kans op ongelukken en infectieziekten groter. Gelukkig zijn er goede voorzorgsmaatregelen te nemen. Bijvoorbeeld in de vorm van vaccinaties en/of malariapillen. Voor informatie over de eventuele vergoeding van vaccinaties, verwijzen we u naar de pagina Vaccinaties buitenland.

Goede afhandeling zorgkosten met de Europese zorgpas

De Europese zorgpas, ook wel European Health Insurance Card (EHIC) is eigenlijk de achterkant van uw DSW verzekeringspas en is geldig zolang u verzekerd bent bij DSW Zorgverzekeraar, maar uiterlijk tot 1 juli 2024. Deze pas is ook te vinden in onze mobiele app.

De EHIC zorgt voor een goede en eenvoudige afhandeling van kosten voor medisch noodzakelijke zorg tijdens een kort verblijf in het buitenland  en geeft u recht op deze zorg in de de EU-/EER-landen, Australië en Macedonië, als de zorgverzekering in Nederland niet is opgeschort of beëindigd. Let op: De EHIC dekt niet de kosten van een medische behandeling als deze het doel van de reis was.

U krijgt de zorg volgens de regels van het vakantieland. In sommige landen is de verzorging gratis, in andere landen betaalt u een deel van de kosten en u betaalt soms ook direct alle kosten en vraagt daarna vergoeding aan. Bewaar dus alle rekeningen, voorschriften en kwitanties.

Meer informatie over buitenland via het CAK

Meer over zorgkosten in het buitenland en de regels rondom een zorgverzekering en naar het buitenland gaan voor een korte of lange periode, vindt u op de  buitenland-site van het CAK .

111-formulier voor andere verdragslanden

Voor de andere verdragslanden dan Australië en Macedonië volstaat de EHIC niet, maar is een speciaal formulier van toepassing. Dit formulier verschilt per land. De werking van deze formulieren is vergelijkbaar met de EHIC.

Aanvragen 111-formulier

U kunt via onze website een 111-formulier aanvragen voor Bosnië & Herzegovina, Kaapverdië, Marokko, Servië, Tunesië en Turkije. Zodra u uw gegevens heeft ingevuld, ontvangt u binnen enkele werkdagen het zorgformulier per post. Het aanvragen van dit formulier is nog eenvoudiger via MijnDSW, waar u dit voor meerdere verzekerden tegelijk kunt aanvragen.

SOS International: Hulp bij medische problemen op reis

Wanneer u aanvullend bent verzekerd, kunt u 24 uur per dag een beroep doen op de professionele hulpverlening van de alarmcentrale SOS International. Afhankelijk van uw aanvullende verzekering wordt deze hulp verleend in Europa of over de hele wereld.

ik wil een melding doen 

U kunt SOS-International inschakelen wanneer u tijdens uw reis medische problemen krijgt, zoals een aandoening waarvoor een ziekenhuisopname nodig is, of wanneer u om medische redenen plotseling naar huis moet terugkeren. Bij een melding  zal gevraagd worden om uw zorgverzekeraar, uw polisnummer, persoonsgegevens en de gegevens van het ziekenhuis en de datum van opname. Meld een ziekenhuisopname altijd binnen hooguit 3 x 24 uur aan SOS International. Doet u dat namelijk niet, dan kan het recht op vergoeding van de kosten komen te vervallen. 

Het telefoonnummer van SOS-international is: 020- 651 51 51

Let op: Zorgverzekeraars zijn niet aansprakelijk voor het niet of niet tijdig organiseren van hulpverlening door SOS International in geval van gewapend conflict, burgeroorlog, opstand, binnenlandse onlusten, of enige andere vorm van overmacht.