Terug naar blog

De ICT Retro Gamenight

Geschreven door Ernst de Pee (Teamleider .Net en Scrum Master)
Geplaatst op 12 september 2016

Software bouwen vinden we hier leuk. Echt waar, vraag het maar eens aan een van onze ontwikkelaars. Maar wat we ook erg leuk vinden, is spelletjes spelen. Niet onder werktijd natuurlijk, maar daarna des te meer. De afgelopen twee weken hadden we zelfs een dubbelslag: de ene week een Retro Gamenight en de week erop een spelletjesavond. Wat moet je je daar nu bij voorstellen? Hieronder een korte impressie van de Gamenight inclusief wat beeldmateriaal.

Retro

Oke, helemaal “retro” kun je een Gamecube eigenlijk niet noemen, maar het is wel een hele fijne console om met vier tegelijk een potje Smash Bros op te spelen. Of één tegen één een toernooitje af te werken. Aan het begin van de avond was er voldoende tijd om warm te spelen en de andere aanwezige consoles te verkennen en dat gebeurde dan ook volop. Terwijl op de twee grote schermen acht spelers elkaar van de stages af probeerden te werken, werden de SNES en PS2 door kleinere groepjes bemand. Na de nodige pizza-time (met tomaatjes!) was iedereen klaar om wat serieuzer de strijd aan te gaan in SSB Melee. Via een poulefase en de knock-outfase bereikten twee DSW-ers de finale. Daarin leek het nog heel even spannend te worden, maar uiteindelijk kwam er toch een afgetekende winnaar uit de bus: Dr. Mario moest met 3-1 zijn meerdere erkennen in Sheik. Iedereen is nu echter alweer in training voor de volgende editie, dus of het de volgende keer weer zo zal lopen is nog maar zeer de vraag…

Oefenen

Natuurlijk was er ook alle ruimte om tussendoor een tafeltennistoernooitje te improviseren of andere meegebrachte spellen te spelen. En als je je nu afvraagt: waar vond dit allemaal plaats? In de kelder van het DSW pand. Dus zo nu en dan een beetje oefenen in de pauzes is zeker mogelijk. Sterker nog, om een volgende editie te kunnen winnen is dat misschien wel noodzakelijk!


Over Ernst

Ernst is Teamleider .Net en Scrum Master bij Hebbes: een portaal dat mensen met een persoonsgebonden budget (pgb) ondersteunt.