Terug naar collega's

Danielle Hollman Lead Developer

  • Vakantieland De bergen
  • Huisdieren Robotstofzuiger
  • Game Geen

Tja, hoe kom je nou bij DSW terecht?! Op mijn 11e levensjaar riep ik al dat ik anti-oxidanten wilde onderzoeken. Toen iemand mij vroeg wat dat was, wist ik het niet, maar het leek me spannend. Na de middelbare school ging ik dan ook Biomedische Wetenschappen studeren in Utrecht. Hoe zeker kan je zijn van je zaak hè? Maar mijn passie voor het lab bleek niet zo groot te zijn als mijn passie voor theoretische abstracte moleculaire zaken. Dus toen ik in het lab te werk werd gesteld, viel dat vies tegen. Ik heb daar uiteindelijk toch nog een paar jaar gewerkt, om grote datasets te genereren die ik later kon analyseren achter de computer. Daar kwam ik erachter dat ik eigenlijk het scripten en het nadenken over de data veel leuker vond dan het nauwkeurige en saaie werk in het lab. Dus toen ik iemand sprak die als ontwikkelaar werkte na zijn studie Biomedische Wetenschappen was ik om. En toevallig was hij ook nog erg enthousiast over het bedrijf waar hij werkte. Dus daar heb ik toen gesolliciteerd en de rest is geschiedenis.

Die diversiteit van gamers en niet-gamers, bleke ICT'ers en minder bleke ICT'ers en mannen en vrouwen zorgt voor een gezellige werkmix.

Wat is jouw favoriete game?
Stereotypes zijn ook maar stereotypes. Zoals je op deze site kunt zien, voldoet echt niet elke ICT'er bij DSW aan het prototype waar iedereen altijd grappen over maakt. Nee, echt niet elke ICT'er houdt van gamen, is bang voor zonlicht en vindt sociale contacten maar eng. En sterker nog, niet elke ICT'er is man. Zeker bij DSW niet, want namelijk 25% van de ontwikkelaars hier is vrouw, een ongekend hoog percentage! Die diversiteit van gamers en niet-gamers, bleke ICT'ers en minder bleke ICT'ers en mannen en vrouwen zorgt voor een gezellige werkmix.

Wat voor huisdier heb jij?
Technisch gezien is het natuurlijk geen huisdier, maar ik voel me er emotioneel zeer verbonden mee: mijn schoonmaakrobotje! Ik heb haar gekocht van mijn eerste salaris en ben er helemaal aan verknocht. Snorrend rijdt ze onder mijn benen door als ik die op mijn bijzettafeltje heb liggen terwijl ik tv kijk. Toegegeven, mijn ronde Botje komt natuurlijk niet helemaal tot in de hoekjes, dus echt schoon wordt het niet, maar de dingen waarvan je houdt mag je een foutje vergeven toch?

Wat is jouw favoriete reisbestemming?
De bergen

Danielle is betrokken bij één van onze Innovatielabs: het Techlab. Meer lezen hierover?

Techlab: Ervaring opdoen met Docker

woensdag 16 oktober 2019

Bij DSW staan we niet stil. We willen software schrijven die ook in de toekomst goed werkt. Menno vertelt over een tool waar we nog niet veel kennis van hebben.