Terug naar collega's

Ruben Korte Business Analist

  • Opleiding Gezondheids­wetenschappen
  • Sport eSports
  • Film Inception
  • Sport Squash

eSports: mijn ietwat uit de hand gelopen hobby
Ik had ook niet verwacht dat iets wat ik tijdens mijn studie ooit als hobby ben gaan doen mijn werk zou worden. Net als bij reguliere sport word je bij eSports steeds een beetje beter waardoor je weer met betere spelers gaat werken en voor betere teams komt te werken, waarbij je steeds een beetje meer gaat verdienen. Toen ik klaar was met mijn studie besloot ik om een half jaar fulltime te gaan coachen. Als je bij een goed genoeg team speelt dan woon je er ook mee samen. Ik heb voor een paar maanden in Duitsland, Turkije en Brazilië gewoond en gewerkt. Toen ik in Turkije woonde heb ik het team van Galatasaray gecoacht, dat is de voetbalclub waar toentertijd ook Wesley Sneijder werkte.

Toen ik klaar was met mijn studie besloot ik om een half jaar fulltime te gaan coachen.

Hoe ik deze baan min of meer per ongeluk gekregen heb
Nadat ik besloten had dat ik toe was aan iets nieuws ben ik voor ‘normale’ banen gaan solliciteren. Zo heb ik gesolliciteerd op een functie als zorginkoper bij DSW. Wat me opviel toen ik hier in de wachtruimte zat was dat mensen die langsliepen gewoon ‘’hoi‘’ zeiden. Daarna had ik een leuk gesprek waarin mijn gesprekspartner vroeg of ik interesse had in software ontwikkeling. Ik zei dat ik niet geïnteresseerd was in het ontwikkelen zelf, maar dat iets van functioneel beheer me wel wat leek. Een paar dagen later werd ik teruggebeld voor een 2e gesprek, of tenminste, dat dacht ik. Waarschijnlijk had ik iets verkeerd verstaan aangezien ik de nacht ervoor kort geslapen had en op het vliegveld stond toen ik het telefoontje kreeg.

De week erna kwam ik voor mijn tweede gesprek bij DSW wat bestond uit 2 gesprekken: eerst met iemand van HR en dan met de persoon die mijn leidinggevende zou worden. Mijn eerste gesprek begon raar, omdat hij maar vragen bleef stellen over ICT-gerelateerde onderwerpen. Na ongeveer 10 minuten vroeg ik hem of ik wel de persoon was waarmee hij een gesprek zou hebben. Na dit vastgesteld te hebben vroeg ik hem voor welke functie hij dacht dat ik hier was. Toen bleek ik hier te zijn voor een functie als Functioneel Applicatiebeheerder. Ik heb toen snel in de pauze de vacature opgezocht, maar daar werd ik ook niet heel veel wijzer van. Mijn 2e gesprek van die dag begon ik dus, na de introductie, met de zin ‘’Misschien klinkt dit raar, maar ik heb geen idee wat de functie, waarvoor jullie me hebben uitgenodigd, precies inhoudt’’. Na wat uitleg te hebben gekregen, klonk het inderdaad interessant en ik had het gevoel dat ik ook qua persoonlijkheid goed bij DSW zou passen. Halverwege gingen ze even naar buiten om met elkaar te overleggen. Vervolgens noemden ze dat ze ook nog een functie als Business Analist open hadden staan en dat ze dachten dat dat ook goed bij mij zou passen. Aan het eind van het gesprek kreeg ik een baan als Business Analist aangeboden, dit doe ik nu al een jaar met veel plezier.