Terug naar blog

‘Mooi dat DSW het onderwerp duurzaamheid niet uit de weg gaat’

Geschreven door Cheyenne Krijgsman (Business Analist)
Geplaatst op 19 februari 2021

Middenin de lockdown werd ik aangenomen als Business Analist bij DSW. Toen ik een baan zocht dacht ik aan een vriend van mij die bij DSW werkte en daar erg enthousiast over was. Hij vertelde over de fijne collega’s, de autonomie die hij had in het werk en over het lasergamen in het kantoorpand: wie wil dat nou niet? Ik ben blij dat ik als Business Analist ook nog iets heb aan mijn achtergrond. Ik heb psychologie gestudeerd en met gebruikersonderzoek en klantenonderzoek kun je goed kijken naar menselijk gedrag.

Veilige sfeer

Wat me meteen opviel was de informele sfeer. Als ik mensen bel, is het meteen laagdrempelig. Ook al ken je de mensen nog helemaal niet. Professioneel, maar informeel. Ik denk dat je daarmee een hele fijne omgeving creëert. Bij sommige bedrijven is het echt not done om te zeggen: dit ligt me niet. Ik zie bij DSW dat mensen kunnen zeggen wat ze willen, ze kunnen hun emoties uiten en laten zien wat ze niet leuk vinden. Er wordt vooral gestuurd op sterktes: doen waar je goed in bent. Je merkt ook dat er goed naar je geluisterd wordt. Ik heb toevallig vandaag mijn beoordelingsgesprek gehad en dan gaat het niet alleen maar over: wat kan er beter en hoe kun je meer bijdragen aan DSW maar ook over hoe het met jou gaat en hoe jij beter op je plek zou kunnen zitten.

Innovatie

Naast de gezellige collega’s vind ik het leuk dat DSW openstaat voor nieuwe ideeën. Ik heb me nu aangemeld voor de duurzaamheidsgroep, waarin we samen nadenken over duurzaamheid in de zorg en binnen het kantoor. Als er iets is dat ik kan doen voor een betere wereld, dan doe ik dat graag. Bij DSW worden dit soort initiatieven gewaardeerd. Je gooit jouw idee niet ergens over een schutting, maar je kunt er ook echt zelf aan bijdragen en daar krijg je dan ook tijd voor. Korte lijntjes zijn ook fijn. Op het moment dat je een idee hebt, pitch je dat bij je teamleider en voor je het weet sta je bij de directie. Je hoeft niet eerst twintig lagen door.

Bijenkasten

Ik vind het superleuk dat DSW eigen bijenkasten heeft op het dak. Het hoort niet direct in het straatje van een zorgverzekeraar, maar ik kan het erg waarderen dat daar over nagedacht wordt en dat DSW zo’n onderwerp niet uit de weg gaat. Het laat zien dat deze organisatie niet alleen in de zorg, maar ook op andere vlakken erg maatschappelijk betrokken is. Het zorgt ervoor dat je graag blijft bij DSW en je je best wilt doen.

Fotograaf: Marcel Krijger


Over Cheyenne

Cheyenne woont in Rotterdam, volgde de studie Psychologie aan de Erasmus Universiteit om daarna door te stromen naar de master Economic and Consumer Psychology in Leiden. Het zou zomaar kunnen dat je haar al eens hebt gezien, bijvoorbeeld als actrice in een commercial voor Mitsubishi (!).