Terug naar blog

Mijn inwerkproces bij DSW

Geschreven door Quinty van der Houwen (Medewerker Declaraties)
Geplaatst op 5 maart 2020

Betrokkenheid, sfeervol en gemotiveerd. Dit is hoe ik mijn inwerkproces bij DSW herinner, het voelt als binnenkomen in een warm bad. Natuurlijk is een eerste werkdag altijd spannend, omdat je ergens binnenkomt waar je bijna niemand kent. Gelukkig vond mijn sollicitatiegesprek plaats in een ruimte op de afdeling (declaraties) waar ik zou komen te werken. Hierdoor had ik in ieder geval al één keer de ruimte globaal gezien en wist ik een beetje wat ik kon verwachten.

Mijn eerste werkdag begon met een gesprek met mijn leidinggevende en een kopje thee. We leerden elkaar wat beter kennen en toen kon het grote voorstelrondje beginnen. Op maandag zijn veel medewerkers vrij, dus ik had geluk. Ik hoefde in plaats van 90, maar 60 handen te schudden en mezelf voor te stellen, haha. Dit was spannend maar ook heel fijn, je ziet gelijk wie je collega’s zijn en ik kon mijn werkplek zien waar ik aan de slag zou gaan.

Op mijn eerste werkdag werd ik ingewerkt bij de Fabbers (functioneel applicatie beheerders). Zij zitten ook op de afdeling declaraties, maar in een wat rustiger gedeelte. Ik werd hier ingewerkt op mijn verstrekking: Paramedie. Wat kon ik verwachten? Wat zouden mijn taken worden? Wat wordt er van mij verwacht? Ik mocht altijd vragen stellen als ik iets niet begreep. Er komt namelijk erg veel informatie op je af, maar dat maakt het ook erg interessant! Ik ben iemand die graag nieuwe dingen leert en dat heb ik in mijn eerste week (en daarna) zeker gedaan! Ik kreeg termen te horen waar ik nog nooit van gehoord had, maar nu, 3 maanden verder, zijn deze termen de dagelijkse gang van zaken geworden. Er werd mij duidelijk gevraagd wat voor mij fijn werkt tijdens mijn inwerkproces. Ik ben iemand die het fijn vindt om zelf te ontdekken, daarom kreeg ik eerst uitleg over het verwerken van de declaraties en mocht ik daarna zelf aan de slag. We keken samen de nota’s na die ik had verwerkt, het ging erg goed en we konden steeds een stapje verder met het inwerken.

De volgende dag was het dan zover, ik mocht plaatsnemen op mijn eigen werkplek in team Paramedie. Het was tijd om mijn collega’s echt te leren kennen. Ik had zin om aan de slag te gaan! Ik werd verder ingewerkt door mijn collega’s, ze kwamen naast me zitten om verder uitleg te geven over het verwerken van de nota’s en andere onderwerpen. Daarna mocht ik weer zelf aan de slag gaan, dit ging eigenlijk heel goed. Mijn collega’s waren erg behulpzaam en geïnteresseerd. Ik voelde me op mijn gemak en vrij om vragen te stellen. Ik merkte al snel dat het een erg gezellig team was, waar ook hard gewerkt wordt om de verzekerden en zorgverleners zo goed mogelijk tevreden te houden.

Ik werd steeds zelfstandiger met het verwerken van de nota’s en hoefde steeds minder te vragen aan mijn collega’s. Ik hou wel van een uitdaging, dus vond het dan ook leuk om vanaf januari de telefoon in te gaan. Hiervoor had ik al meegeluisterd met telefoongesprekken tussen mijn collega’s en zorgverleners of verzekerden. De eerste gesprekken aan de telefoon waren even wennen en spannend, ik moest nog veel aan collega’s vragen, maar dat is logisch. Gelukkig zijn de meeste zorgverleners en verzekerden hartstikke aardig en kon ik de meeste vragen steeds beter beantwoorden.

Nu, 3 maanden na mijn eerste werkdag bij DSW, kijk ik met een fijn gevoel terug naar mijn inwerkproces. DSW is een warm bedrijf en ze zien je hier echt als een persoon en niet als nummer, zoals bij sommige andere grote bedrijven. Ik ben met open armen ontvangen en voelde me vrij om vragen te stellen en mezelf te zijn binnen DSW. Ik leer elke dag weer nieuwe dingen en zelfs collega’s die hier al 30 jaar werken, leren van elkaar en weten lang niet alles, dus dat is helemaal niet gek.


Over Quinty

Quinty is werkzaam op de afdeling Declaraties. Ze gaat het liefst op vakantie naar warme landen en vindt het heerlijk om buiten te zijn. Daarnaast spreekt ze veel met vriendinnen af en gaat ze graag met haar familie uiteten.