DSW gebruikt verschillende cookies

Door alle cookies te accepteren kunt u de website makkelijker gebruiken, vindt u sneller wat u zoekt en ziet u meer relevante informatie. Daarnaast kunnen wij problemen makkelijker signaleren. U kunt uw cookie instellingen altijd later aanpassen via ons cookiebeleid.

Zelf cookies instellen

Zitten is het nieuwe roken

Geschreven door Yourdi van der Raaf (Kwaliteitsmedewerker & Fitness trainer)
Geplaatst op 6 november 2019

Hallo mijn naam is Yourdi en ik werk al sinds 2012 bij DSW, waar ik ben begonnen op de afdeling Declaraties combi. Daarna heb ik nog paramedie, farmacie, huisartsen en hulpmiddelen gedaan. Inmiddels ben ik kwaliteitsmedewerker, wat ik met veel plezier doe!

Gedurende de dag zit je veel stil achter je computer en heb je weinig lichamelijke beweging. Te veel stil zitten is niet goed voor je en ik merkte aan mezelf dat ik beweging miste, vooral omdat ik altijd al bezig was met sport. Door vrienden met een eigen sportruimte begon mijn interesse in krachttraining steeds meer toe te nemen en heb ik zelf veel geleerd over fitness en voeding. In 2018 kwam ik met het voorstel om dagelijks, heel laagdrempelig, wat en rek- en strekoefeningen te doen binnen mijn team. Helemaal vrijwillig en zonder enige druk, en toch deed iedereen elke keer mee. Iedereen was heel enthousiast, daarom besloot ik om mijn plan bij meneer Oomen (voormalig directeur) voor te leggen. Wie weet kon ik dit wel binnen de hele organisatie gaan doen! Meneer Oomen vond het een leuk idee, uiteindelijk leidde dit tot het idee om binnen DSW een sportruimte te bouwen.

Begin 2019 was de sportruimte klaar voor gebruik. Ik dacht: als ik collega's wil stimuleren om te bewegen, dan is de sportruimte daar nog beter voor geschikt dan mijn eerste plan. Ik besloot om in mijn vrije tijd een circuittraining te geven aan een groepje collega's waarvan ik wist dat ze dat wel leuk zouden vinden. Dit viel gelijk op bij andere collega's en de mond-tot-mond reclame deed zijn werk. Voor ik het wist waren er een hoop collega's die mee wilde doen. Zo ontstond er een Excel bestand waarin collega's hun beschikbaarheid konden aangeven. Elke week stuurde ik een nieuw bestand. Dit bestand werd zo gretig bezocht dat Excel vastliep. Nog steeds gaf ik de trainingen in mijn vrije tijd en dat deed ik met alle plezier. Omdat het zo goed ging besloot DSW om uren beschikbaar te stellen voor het geven van de trainingen, waardoor ik 2 functies kreeg die ik beide (nog steeds) parttime vervul. Ook heb ik inmiddels 2 opleidingen succesvol afgerond. 

De lessen duren 45 minuten en beginnen altijd met een warming-up, vervolgens doen we een wisselend circuitje. Ik doe alles eerst voor en geef uitleg en tips. Ik vind het ook belangrijk om iemand te prikkelen en uit te dagen om misschien wat zwaarder te trainen. Zeker als ik zie dat die persoon het makkelijk vol kan houden. In die 45 minuten komen allerlei attributen voorbij: een fitnessrek, touwen, kettlebells, slamballs...noem maar op. Je leert zo ook veel nieuwe materialen kennen waarmee je fit kunt worden en wat het sporten lekker afwisselend houdt. Na het trainen we nog even de buikspieren. Als afsluiting doen we wat rek- en strekoefeningen zodat je lekker aan je dag begint, of je dag juist sportief afsluit.

Ik ben blij dat DSW mij deze mogelijkheid biedt en dat ik mijn collega’s nu ook aan het bewegen krijg!

Ben je nieuwsgierig geworden? Doe alvast een lesje mee:

Sport mee met DSW
Voor het afspelen van media dient u 'volg cookies' te accepteren. Ga hiervoor naar het cookie overzicht. Stel uw cookievoorkeur in.

Word jij de nieuwe collega van Yourdi?

Bekijk dan onze vacatures.


Over Yourdi

Yourdi is een kwaliteitsmedewerker op de afdeling Declaraties, maar is vooral veel te vinden in de sportruimte. Door zijn passie voor sport heeft hij een plekje als Fitness Trainer in de sportschool gekregen. 


Naar boven