Terug naar blog

Zitten is het nieuwe roken

Geschreven door Yourdi van der Raaf (Medewerker Declaraties)
Geplaatst op 6 november 2019

Hallo, ik ben Yourdi van der Raaf, 28 jaar en inmiddels 7 jaar in dienst bij DSW Zorgverzekeraar op de afdeling Declaraties.

Als administratief medewerker ben ik begonnen bij de verstrekkingen combi en paramedie. Waarna ik over ben gegaan op de verstrekkingen huisartsen, farmacie en hulpmiddelen, waar ik nog steeds werkzaam ben. Je kunt hier denken aan het verwerken van declaraties, aanvragen en e-mails van verzekerden en zorgverleners. Ook telefonisch contact hoort hierbij.

Gedurende de dag zit je veel stil achter je computer en heb je weinig lichamelijke beweging. Te veel stil zitten is niet goed voor je en ik merkte aan mezelf dat ik beweging miste, vooral omdat ik altijd al bezig was met sport.

Vanaf januari 2019 hebben wij binnen DSW een sportruimte. Ik zag mijn kans en ben op eigen initiatief begonnen met het geven van een groepsles. De groepsles is een circuittraining, duurt 45 minuten en je sport samen met 7 andere collega’s. Tijdens de training leer je elkaar beter kennen, ook mensen van andere afdelingen! Tijdens de groepslessen bepaal je volledig je eigen tempo en daarom zijn de lessen geschikt voor iedereen.

De les begint met een warming-up, vervolgens doen we een wisselend circuitje. Ik doe alles eerst voor en geef uitleg en tips. Ik vind het ook belangrijk om iemand te prikkelen en uit te dagen om misschien wat zwaarder te trainen. Zeker als ik zie dat die persoon het makkelijk vol kan houden.

In die 45 minuten komen allerlei attributen voorbij: een fitnessrek, touwen, kettlebells, slamballs...noem maar op. Je leert zo ook veel nieuwe materialen kennen waarmee je fit kunt worden en wat het sporten lekker afwisselend houdt.

Na het trainen we nog even de buikspieren. Als afsluiting doen we wat rek- en strekoefeningen zodat je lekker aan je dag begint, of je dag juist sportief afsluit. Inmiddels is mijn groepsles zo’n succes dat het geven van groepslessen tot mijn huidige werkzaamheden hoort. Ik wissel het werk op de afdeling Declaraties af met het geven van groepslessen. DSW biedt mij nu ook de mogelijkheid om een opleiding te volgen tot fitnessinstructeur. Hier ben ik nu ook mee gestart.

Ik ben blij dat DSW mij deze mogelijkheid biedt en dat ik mijn collega’s nu ook aan het bewegen krijg!


Over Yourdi

Yourdi is medewerker Declaraties, maar is vooral veel te vinden in de sportruimte. Door zijn passie voor sport heeft hij een plekje als Fitness Trainer in de sportschool gekregen.