Berdien Lima

Medewerker overeenkomsten, afdeling Zorg
  • Artiest Lauryn Hill
  • Eten Sushi
  • Vakantieland Kaapverdië

Hoe ben ik hier terecht gekomen

Na mijn opleiding Culturele antropologie en ontwikkelingssociologie heb ik wat rond gezworven, omdat ik niet wist wat ik zocht in een ‘grote mensenbaan/werkgever’. Na verschillende functies wist ik dat ik graag wilde werken binnen een organisatie die iets nuttig bijdraagt en die echt een sociale insteek en visie heeft. Daarnaast wilde ik graag op korte termijn resultaat van mijn werk kunnen zien. Ik kon mij heel erg vinden in het gedachtegoed van DSW, en de afdeling Overeenkomsten leek mij een hands-on afdeling, dus besloot ik te solliciteren.

Gaandeweg kwam ik erachter dat DSW ook echt bij mij past. De kernwaarden van DSW is één van de redenen waarom. Gezamenlijk is voor mij de belangrijkste kernwaarde. Ik kom uit een gezin en uit een cultuur waarin solidariteit centraal staat; Je doet het met en voor elkaar. Heb ik weinig, en jij nog minder, dan delen we samen dat kleine beetje dat we hebben.

De mensen die bij DSW werken steunen over het algemeen de visie van DSW en maken zich daarom hard voor het werk.

Werken bij DSW

Dagelijks sta ik zorgverleners te woord via de telefoon en per e-mail met vragen over hun contracten. Ik schakel dagelijks met de relatiebeheerders binnen de afdeling zorg en ik heb vaak de afdeling declaraties en soms ook klantenservice aan de lijn met vragen over contracten en tarieven. Daarnaast ondersteun ik hier en daar bij projecten binnen de afdeling.

De Rotterdamse directheid en korte lijnen vind ik zo leuk aan DSW. Als je iemand nodig hebt of iemand jou, dan zijn de lijnen kort. En verder zijn de meeste mensen gewoon lekker toegankelijk, is de sfeer informeel en het werk afwisselend. Je zit als het ware niet ‘vast’ in je functie en krijgt de ruimte om te groeien. Maar de echte kracht van DSW zit hem in het sterke verantwoordelijkheidsgevoel dat iedereen lijkt te hebben. Dit komt denk ik omdat de mensen die bij DSW werken, over het algemeen de visie van DSW steunen en zich daarom hard maken voor het werk.

In mijn tijd bij DSW heb ik geleerd flexibel te zijn en snel te schakelen. Applicaties en processen veranderen continu en daarin moet je meebewegen. Daarnaast heb ik in mijn tijd bij DSW veel over mezelf geleerd, hoe ik mijzelf neerzet en hoe anderen mij zien.