Catrien Schimmelpenninck

Adviserend geneeskundige
  • Eten Alle soorten kaas
  • Vakantieland Europa
  • Instrument Piano

Wie ben ik en wat doe ik?

Ik ben adviserend geneeskundige op het gebied van medisch specialistische zorg. Ik adviseer over zorginhoudelijke onderwerpen aan veel verschillende afdelingen en teams. Zo werk ik onder andere samen met Declaraties, Klantenservice, Relatiebeheer, Controles, Bijzonder onderzoek, collega medisch adviseurs en de directie. Heel breed dus!

De kracht van DSW? Het onafhankelijke, eigenzinnige en het oog voor de menselijke maat.

Werken bij DSW

Ik ben redelijk toevallig bij DSW terecht gekomen en het leuke is, dat gedurende de afgelopen anderhalf jaar is gebleken dat het bedrijf goed bij mijn karakter past: het nuchtere en directe, no- nonsense, het gevoel voor de menselijke maat en de eigenzinnigheid liggen me goed. In het begin was ik bang dat het gebouw me erg somber zou maken. Gelukkig heb ik een fijne kamer met veel licht en ruimte, dus ik ben helemaal tevreden.

Het menselijke binnen DSW vind ik mooi. Geneeskunde is niet zwart-wit en DE patiënt of verzekerde bestaat niet. Een van de grootste valkuilen van de zorg in deze tijd is het absoluut maken van regels die gelden voor een groep, maar voor een individu verkeerd uitpakken. De kunst is om te blijven zien dat ieder mens anders is en de menselijke maat hoog te houden. Naast het onafhankelijke en het eigenzinnige is de oog voor de menselijke maat de echte kracht van DSW.  

Ik heb tot nu toe veel geleerd van het werken bij DSW. Om te beginnen hoe het zorgverzekeringsstelsel in elkaar zit. Daarnaast bijvoorbeeld dat een kritische, andersdenkende houding ook positief kan uitwerken. 

Leer Catrien nog beter kennen

Ik houd van reizen (en het organiseren ervan). Een favoriet land heb ik niet. Ik vind het leuk om door Europa te reizen, omdat het zoveel moois heeft en het is ook erg divers. Verder houd ik van fietsen en lees ik graag kranten. Een goede cappuccino erbij kan dan zeker geen kwaad.