Esther Vossen-Langbroek

Teamleidster Declaraties
  • Vakantieland Curaçao
  • Artiest Jan Smit
  • Eten Moeders gehaktbal

Ik ben teamleider op de afdeling Declaraties. Mijn team bestaat uit zestien personen, verdeeld over drie verstrekkingen. De teams op onze afdeling zijn in grote mate zelfsturend, mijn rol binnen het team is dan ook eerder coachend dan aansturend. Er moet altijd ruimte zijn voor persoonlijk contact en ik vind het belangrijk dat mensen zich binnen mijn team prettig en betrokken voelen. Daarnaast ben ik betrokken bij het verbeteren van het declaratieproces en het optimaliseren van de service aan onze verzekerden. Hiervoor heb ik veel contact met verschillende afdelingen binnen DSW, van Zorg tot ICT.

De kernwaardes ‘dichtbij’ en ‘menselijk’ omschrijven de organisatie erg goed

De organisatie

De kernwaardes ‘dichtbij’ en ‘menselijk’ omschrijven de organisatie erg goed. ‘Dichtbij’ omdat we op verschillende manieren makkelijk te bereiken zijn (we hebben zelfs een loket waar je als verzekerde langs kunt komen als je vragen hebt). Ook krijg je altijd iemand aan de telefoon als je belt, we werken niet met bandjes. ‘Menselijk’ omdat DSW een goede zorg vooropstelt en denkt vanuit verzekerden. Ook in het werken bij DSW vind je deze kernwaarde terug. Iedereen, zelfs de directie, is benaderbaar en collega’s gaan op een prettige manier met elkaar om. We zijn niet de grootste zorgverzekeraar, maar wel een met een grote mond die niet bang is om publiekelijk op te komen voor de belangen van onze verzekerden (en voor verzekerden in het algemeen). We komen na waar we voor staan.

Werken bij DSW

Tijdens mijn loopbaan bij DSW heb ik veel geleerd. Vooral veel over de zorgverzekeringswet en de inhoud van het basispakket. Maar door alle verhalen van verzekerden heb ik zeker ook geleerd dankbaar te zijn voor een goede gezondheid.

Stiekem had ik een vooroordeel over DSW. Ik dacht dat het een saaie, grijze organisatie zou zijn. Hierbij liet ik me misschien te veel leiden door de buitenkant van het kantoorpand ;-) Dat is redelijk saai, maar eenmaal binnen kom je in een levendige organisatie waar mensen enthousiast worden van hun werk. En juist deze mensen, mijn collega’s maken het werken bij DSW zo leuk. Iedereen gaat op een prettige manier met elkaar om en iedereen is benaderbaar. En dat doet de sfeer zeker goed.