Quinty van der Houwen

Medewerker Declaraties
  • Eten Sushi
  • Vakantieland Spanje
  • Sport Dansen

Hoe ben ik hier terecht gekomen?

Ik heb de HBO opleiding Social Work afgerond. De zorg heeft mij altijd erg getrokken. Maar met de grote veranderingen van de huidige tijd in het jeugdzorgwerk, ben ik verder gaan kijken dan dat werkveld. Als echte Schiedammer zijnde kende ik DSW Zorgverzekeraar altijd al. Toen ik mij in de vacatures van DSW ging verdiepen, sprak mij vooral de positieve werksfeer en het werken op afdeling declaraties mij erg aan. Ik ben gaan solliciteren en 3 weken later kon ik aan de slag!

Het werken bij DSW

Als administratief medewerkster op afdeling declaraties, team Paramedie, verwerk ik de nota’s die bij ons binnenkomen. Dit zijn nota’s die worden in gediend door zowel verzekerden als zorgverleners. Daarnaast heb ik telefonisch contact met voornamelijk de zorgverleners en af en toe verzekerde als een collega er niet alleen uit komt. Op deze manier helpen we elkaar en kom je ook in contact met je collega’s.

Dit stimuleert de samenwerking onderling en je leert veel mensen in korte tijd kennen.

Ik ga elke dag met plezier naar mijn werk, dit komt door de fijne werksfeer die hangt binnen DSW. Ik ben iemand die graag in team verband werkt, maar op zijn tijd ook zelfstandig aan de slag kan gaan. Iedereen gaat goed met elkaar om en er is altijd plaats voor een lolletje. Al mijn collega’s zijn gemotiveerd om de zorgverleners en verzekerden zo goed mogelijk te woord te staan en de nota’s op de juiste wijze, en op tijd, te verwerken. Hierdoor motiveren wij elkaar. Doordat de afdeling declaraties een open afdeling is, waar alle teams bij elkaar zitten, kun je gemakkelijk met een vraag naar een collega van een ander team lopen. Dit stimuleert de samenwerking onderling en je leert veel mensen in korte tijd kennen.

‘Gezamenlijk’ is mijn favoriete kernwaarde. Dit is namelijk hoe wij te werk gaan bij DSW. We proberen er gezamenlijk uit te komen als er iets niet goed gaat bij het declareren. We communiceren altijd met de fysiotherapeut en/of de verzekerde, om er op deze manier samen uit te komen en de beste oplossing te vinden. Op deze manier hou je de kernwaarde ‘dichtbij, menselijk’ ook in stand. Wij zijn een groot bedrijf die blijft groeien, maar we blijven zeker naast onze verzekerden staan en zullen er alles aan doen om hen dit gevoel te geven.

In de ruime 3 maanden dat ik in dienst ben binnen DSW, heb ik geleerd dat ik dankbaar mag zijn dat ik deel uit mag maken voor zo’n goede zorgverzekeraar. DSW is er voor zijn werknemers en voor zijn verzekerden, dit vind ik mooi om te zien. Behandel anderen zoals je zelf ook behandeld wilt worden en maak hier geen onderscheid in.

Leer Quinty beter kennen

Ik ben iemand die graag op vakantie gaat naar warme landen, met Spanje als favoriet, en het heerlijk vindt om buiten te zijn. Daarnaast spreek ik veel af met vriendinnen en ga ik graag uiteten met mijn familie.