Coronacrisis: wat doet DSW?

woensdag 18 maart 2020

Het zijn bijzondere tijden. Tijden waarin we elkaar hard nodig hebben.

Wij krijgen soms vragen van verzekerden wat wij nu doen in deze tijd. Wat onze rol als zorgverzekeraar nu is. Het antwoord op die vragen is simpel maar tegelijkertijd ook ingewikkeld.

Juist nu moeten wij als zorgverzekeraar ervoor zorgen dat de mensen die nu zo hard werken in de zorg hun werk zo goed mogelijk kunnen blijven doen. Zonder dat zij zich zorgen hoeven te maken over de vergoeding van de kosten, zonder dat zij zich zorgen hoeven te maken over de financiële consequenties. Dat is onze rol, dat is onze taak en dat is ook waarom u premie betaalt.

DSW doet er alles aan om deze taak zo goed mogelijk uit te voeren. We zijn daarom in gesprek met zorgverleners om hen te ondersteunen daar waar wij kunnen. Om te zorgen dat extra kosten vergoed worden, om te zorgen dat zorgverleners niet in de financiële problemen komen maar ook om ze te helpen bij de organisatie rondom de zorg. Zo worden afgehandelde declaraties na verwerking direct aan de zorgverleners uitbetaald. Er wordt dus geen betaaltermijn gehanteerd. Dit doen we in relatieve stilte want bescheidenheid past ons in deze periode, zeker als we dat afzetten tegen het werk wat de mensen in de zorg nu verrichten, waarvoor ook wij applaudisseren en waarvoor ook wij een diepe buiging maken.

Mede namens de medewerkers van DSW

Aad de Groot