Erik de Vos

ICT trainee
  • Artiest Behnam Bani
  • Eten Pannenkoeken met chocopasta
  • Sport Hardlopen
  • Film Dr Strangelove or: How I learned to stop worrying and love the bomb

Hoi allemaal!

Ik ben Erik. Ik ben drieëntwintig jaar oud en heb Natuurkunde gestudeerd. Ik werk hier nog niet zo lang: ik ben een paar maanden geleden begonnen, maar ik heb nog geen dag gemist. Ik ben heel intelligent, dom, hardwerkend én lui en volgens mij pas ik daarom ook perfect bij DSW.

Reizen
Ik ben bij DSW beland nadat ik – heel cliché – eerst wat tijd genomen had om wat van de wereld te zien. Ik ben overal geweest, van de minst toeristische stad in Iran tot de meest toeristische stad in Amerika en van het platteland in midden-China tot aan Lekkerkerk. Maar uiteindelijk miste ik toch de plek waar ik ben opgegroeid, namelijk Schiedam en omstreken. Gelukkig is DSW hier gevestigd en aangezien mijn familie altijd heel positief is over DSW besloot ik te solliciteren bij de ICT afdeling.

Gelukkig ben ik niet de enige hier die sporten belangrijk vindt en houden wij nog altijd op onze verdieping drie keer per dag een niet-verplichte sessie van 1-minuut planken.

Sporten
Tijdens mijn sollicitatie was ik al enthousiast, maar ik wist pas zeker dat ik bij DSW wilde werken vlak na het gesprek. Ik kreeg toen namelijk een rondleiding met als hoogtepunt de net-aangelegde personeel-sportzaal. Hoewel deze rondleiding natuurlijk een niet-zo-goed-verborgen verkooptruc was, werkte het wel en ben ik een week later direct begonnen. Gelukkig ben ik niet de enige hier die sporten belangrijk vindt en houden wij nog altijd op onze verdieping drie keer per dag een niet-verplichte sessie van 1-minuut planken.

Werksfeer
Toen ik besloot om de ICT in te gaan was ik een beetje bang om de typische ‘IT-guy’ te worden die alleen in een donker hoekje zit en het overige personeel moet helpen met triviale computerproblemen. Gelukkig was dit bij DSW (met een verrassend grote ICT afdeling) totaal niet het geval. De werksfeer was vanaf het begin heel vriendelijk, rustig en informeel. En als ik een vraag heb, kan ik die altijd aan iedereen stellen ( die vraag hoeft dan gelukkig ook weer niet alléén over het werk te gaan).