Terug naar blog

Samenwerken voor goede zorg

Geschreven door Annemieke den Hoed (Relatiebeheerder Huisartsenzorg)
Geplaatst op 23 februari 2021

'Volgens mij past deze organisatie heel goed bij mij', was mijn eerste gedachte over DSW. Ik las en hoorde dat het een zorgverzekeraar is met een eigen visie. Ik als Westlandse dame sta graag met mijn voeten in de klei. Hard werken en de schouders eronder; dat gevoel kreeg ik ook bij DSW. Nu ik ruim een jaar in dienst ben, kan ik met zekerheid zeggen dat dit ook echt klopt. Collega’s zijn enorm benaderbaar en de sfeer is goed. Maar er wordt ook hard gewerkt en er is veel betrokkenheid bij de zorg in de regio.

Met zorgverleners om de tafel

Ik werk als relatiebeheerder op het account Huisartsenzorg en ben verantwoordelijk voor het contracteren van de huisartsenzorg in de regio. Samen met de huisartsen maken we afspraken over invulling van het beschikbare budget, om onze gezamenlijke doelen te bereiken: wat voor tarieven gelden er voor de verschillende verrichtingen of vergoeding voor de inzet van een praktijkondersteuner? We werken echt nauw samen met de huisartsen. We maken gezamenlijk beslissingen, zo zie ik dat echt. Daarnaast overleggen we veelvuldig met zorgpartijen in de regio, zeker rondom een onderwerp als COVID-19 en overhevelingen van zorg. Zo zitten we als zorgverzekeraar vaak met ziekenhuizen, huisartsen en andere zorginstellingen om de tafel.

Nauw contact met de regio

DSW is preferent zorgverzekeraar in de regio Delfland, Westland & Schieland en dat betekent dat wij de afspraken maken voor de huisartsenzorg in de regio en de andere zorgverzekeraars ons daarin volgen. Wat ik echt bijzonder en prettig vind is dat we veel contact hebben met de zorgverleners en een goede band opgebouwd hebben. Ze kunnen ons voor alles bereiken. Zo belde er vorige week een huisarts die van plan is te stoppen en moeite heeft met het vinden van een goede opvolger. Hij wilde even van gedachten wisselen met ons. Wij kunnen zelf niets concreets doen, maar kunnen hem wel op het juiste spoor brengen. Ik weet zo heel goed wat er speelt.

Een fijn team

Binnen het account Huisartsenzorg werk ik samen met fijne en kundige collega’s. Twee medewerkers zijn verantwoordelijk voor de administratieve kant, zoals het beantwoorden van huisartsenmail en het verwerken van aanvragen. We krijgen advies van een medisch adviseur, die een achtergrond als arts heeft. En samen met een andere collega voer ik het relatiebeheer en de zorgcontractering uit. We houden bij welke veranderingen er spelen in het veld en wat ons standpunt hierin is. We werken contracten uit, onderhouden contact met de huisartsen, maar vragen ook declaratiegegevens op om een analyse van de schadelast te maken. Daarmee maken we ramingen voor de afdeling Financiën. Wat ik leuk vind is dat ik veel contact heb met andere afdelingen, bijvoorbeeld met ICT voor het inregelen van de contracten. Een hele veelzijdige functie!


Over Annemieke

Geboren, getogen en - nu samen met haar gezin - gebleven in de Lier. Ze studeerde Gezondheidswetenschappen in Rotterdam en volgde uiteindelijk de master Zorgmanagement. Haar afstudeeronderzoek voerde ze uit voor het Reinier de Graaf ziekenhuis om er daarna met veel plezier tien jaar te werken als kwaliteitsadviseur op verschillende afdelingen. Sinds januari 2020 werkt ze als Relatiebeheerder Huisartsenzorg bij DSW.Ben jij de nieuwe collega van Annemieke?

Bekijk dan onze vacature voor Senior Zorginkoper Huisartsenzorg!