Aanmelden bij DSW

Keuzevrijheid van de verzekerden is de basis van ons zorgstelsel, daarom kunt u bij DSW uw eigen zorgverlener kiezen (combinatiepolis). We geven niemand korting op de basisverzekering, iedereen betaalt bij ons dezelfde premie. DSW vindt het namelijk belangrijk dat iedereen recht heeft op toegankelijke en betaalbare zorg. We zijn liever principieel dan commercieel. We stellen het belang van de gezondheidszorg boven het eigen belang.

Handig om te weten

Het is belangrijk om bij het aanmelden uw IBAN en BSN bij de hand te houden. Bij het aanmelden van meerdere personen is het belangrijk om alle BSN nummers bij de hand te houden.

Wilt u zich toch liever per post aanmelden, download dan het aanmeldformulier.

Overstappen naar DSW

Jaarlijks kunt u per 1 januari veranderen van zorgverzekeraar. Uw huidige zorgverzekering moet dan uiterlijk 31 december zijn opgezegd. Wanneer u zich uiterlijk 31 december aanmeldt, regelt DSW de opzegging van uw huidige verzekering. U hoeft verder niets te doen.

In onderstaande gevallen kunt u uw verzekering op een andere datum laten ingaan:

  • u bent 18 jaar geworden;
  • u bent verhuisd vanuit het buitenland;
  • u hebt uw dienstverband bij defensie beëindigd.

U kunt dit aangeven tijdens het aanmelden.

Hoe moet ik overstappen naar DSW

Wijzigen bestaande polis

Bent u al bij DSW verzekerd, maar wilt u op een eigen polis komen te staan? Splits dan uw polis direct online via MijnDSW of geef de splitsing door via het contactformulier. Wilt u iemand op uw polis toevoegen die nog niet bij DSW verzekerd is? Voeg deze persoon direct online toe op uw polis via MijnDSW of maak gebruik van het aanmeldformulier.

Inloggen MijnDSW
Log in met uw DigiD
Contactformulier
Open het contactformulier

Aanmelding intrekken (herroepen)

U kunt een zorgverzekering, afgesloten via internet herroepen. Vul binnen 14 dagen na bevestiging van de aanmelding, het contactformulier in. Vermeld hierin het BSN (sofinummer) van diegene die de overeenkomst is aangegaan (verzekeringnemer) en dat u de via internet gesloten verzekeringsovereenkomst wilt beëindigen.

Afmelden bij DSW

DSW vindt keuzevrijheid heel belangrijk. Dat geldt voor uw zorgverleners maar ook voor uw verzekeraar. Natuurlijk vinden we het jammer als u uw verzekering bij ons opzegt, maar we willen het u ook in dat opzicht gemakkelijk maken. Via het contactformulier kunt u zich afmelden.