Contracteerbeleid DSW Zorgverzekeraar

DSW vindt dat iedereen recht heeft op gemakkelijk toegankelijke en betaalbare zorg van hoge kwaliteit. Betrokkenheid bij de zorg en een goede relatie met onze klanten en onze  zorgverleners is de basis van ons contracteerbeleid.

Onze visie op zorg

DSW is gestart als regionale zorgverzekeraar, daarom staat de afkorting DSW oorspronkelijk voor Delft, Schieland, Westland. Inmiddels is DSW uitgegroeid tot de grootste van de kleine zorgverzekeraars en een landelijk bekende, zorgverzekeraar.

Wat DSW als organisatie nastreeft komt tot uiting in onze slogan "goed voor je". Deze uitdrukking staat voor alles wat we onze verzekerden én zorgverleners willen laten ervaren. DSW is namelijk van mening dat verzekeren meer is dan premies innen en nota's uitbetalen. Wat echt kenmerkend is voor DSW, is betrokkenheid bij de zorg en een uitstekende relatie met onze verzekerden en met de zorgverleners. De kernwaarden die wij belangrijk vinden, zijn: dichtbij en menselijk, eerlijk en direct, realistisch en praktisch, gezamenlijk en eigenzinnig. Dit brengen we onder andere tot uiting door samen te werken met zorgverleners aan grote én kleine projecten om de zorg beter, efficiënter en/of innovatiever te maken.

  • Dichtbij en menselijk zijn we door de keuzevrijheid van onze verzekerden als basis van ons zorgstelsel in stand te houden. Maar ook door signalen van onze verzekerden mee te nemen in ons contracteerbeleid.
  • Eerlijk en direct zie je bij ons terug in het aanbieden van één polis waarvoor iedereen dezelfde premie betaalt. We vertellen het eerlijke verhaal over hoe onze premie is opgebouwd.
  • Realistisch en praktisch geven we vorm door ons aan te sluiten bij wat de landelijke beroepsgroepen als kwalitatief goede zorg bestempelen en geen eigen kwaliteitssystemen of lange vragenlijsten te gebruiken, die leiden tot extra administratieve lasten. We hebben vertrouwen in de zorgverleners en werken met hen samen om de zorg nu en in de toekomst toegankelijk en betaalbaar te houden.
  • Gezamenlijk voeren we met individuele zorgverleners, vertegenwoordigers van zorgaanbieders en/of beroepsgroepen overleg om tot een praktisch en realistisch contracteerbeleid te komen.
  • Maar misschien zijn we wel het meest bekend om onze eigenzinnigheid; wij varen onze eigen koers waarin het algemeen belang prevaleert boven het individuele belang.
Bekijk het contracteerbeleid per zorgsoort
We bieden u specifieke informatie per zorgsoort.