
Heeft u een vraag?
Bekijk onze veelgestelde vragen of regel direct uw zaken via onderstaande knoppen. Heeft u het antwoord op uw vraag niet gevonden? Dan helpen we u graag verder via de verschillende contactmogelijkheden van DSW.
Wilt u het zelf regelen? Dat kan!
Veelgestelde vragen
De kosten van medisch noodzakelijke zorg in het buitenland die in Nederland onder de basisverzekering vallen, worden (gedeeltelijk) vergoed. U leest hierover meer op de pagina 'Buitenland (spoedeisend)'. Onder medisch noodzakelijke zorg valt zorg die niet kan wachten tot terugkeer in Nederland. De kosten van deze zorg tellen mee voor het eigen risico voor verzekerden van 18 jaar en ouder.
Vanuit de aanvullende verzekering komen de volgende kosten voor vergoeding in aanmerking:
- Spoedeisende tandheelkundige hulp (zoals een extractie, wortelkanaalbehandeling, reparatie prothese en/of noodrestauratie). Let op: definitieve kronen en/of bruggen en geheel nieuwe protheses worden niet vergoed.
- Medisch hulpverlening door SOS International.
- Kosten van vervoer van het stoffelijke overschot van een verzekerde.
- Kosten van bemiddeling bij overmaken van benodigd geld voor medische behandelingen.
- Kosten van het organiseren en het toezenden van medicijnen en hulpmiddelen.
- Kosten van overbrengen van berichten door SOS International.
De dekking van de AV-Compact en AV-Standaard geldt voor kosten die gemaakt worden tijdens vakantie binnen Europa; de dekking van de AV-Top en de AV-Student is geldig binnen en buiten Europa. Vanuit de AV-Compact wordt spoedeisende tandheelkundige hulp niet vergoed.
Bij het reizen naar het buitenland is een goede voorbereiding belangrijk. Op de pagina 'Ga voorbereid op reis' leest u hoe u dat doet.
Of u een verwijzing nodig heeft van de huisarts, hangt af van de soort zorg. U heeft onder andere een verwijzing nodig voor:
- Ziekenhuiszorg
- Geestelijke Gezondheidszorg
- Geneesmiddelen op recept (voorschrift)
- Hulpmiddelen
- Revalidatie
- Chronische fysiotherapie
U heeft géén verwijzing nodig voor:
- Huisartsenzorg (en praktijkondersteuner)
- Brillen en lenzen
- Tandartsbehandelingen
- Reguliere fysiotherapie
- Alternatieve zorg
- Steunzolen
Voor een overzicht van alle vergoedingen en de voorwaarden gaat u naar het vergoedingenoverzicht. U leest daar ook welke zorgverleners u mogen doorverwijzen.
Semaglutide
Semaglutide is een geneesmiddel dat wordt gebruikt bij diabetes type 2 (suikerziekte) en bij overgewicht. Semaglutide voor diabetes type 2 is op de markt onder de naam Ozempic®. Ozempic® wordt onder bepaalde voorwaarden alleen vergoed voor de behandeling van diabetes type 2. De vergoeding telt mee voor uw eigen risico. Uw arts kan u vertellen of u in aanmerking komt voor vergoeding van Ozempic® bij diabetes type 2.
Voor de behandeling van overgewicht is het geneesmiddel Semaglutide op de markt onder de naam Wegovy®. Wegovy® wordt op dit moment niet vergoed voor de behandeling van overgewicht.
Liraglutide
Liraglutide is een geneesmiddel dat wordt gebruikt bij diabetes type 2 (suikerziekte) en bij overgewicht. Liraglutide voor diabetes type 2 is op de markt onder de naam Victoza®. Victoza® wordt onder bepaalde voorwaarden alleen vergoed voor de behandeling van diabetes type 2. De vergoeding telt mee voor uw eigen risico. Uw arts kan u vertellen of u in aanmerking komt voor vergoeding van Victoza® bij diabetes type 2.
Voor de behandeling van overgewicht is het geneesmiddel Liraglutide op de markt onder de naam Saxenda®. Saxenda® wordt in sommige gevallen vergoed uit de basisverzekering. De vergoeding telt mee voor uw eigen risico. Uw arts kan u vertellen of u in aanmerking komt voor vergoeding van Saxenda® bij behandeling van overgewicht.
Een vaccinatie tegen gordelroos wordt alleen vergoed vanuit de basisverzekering voor specifieke medische risicogroepen. Deze kosten tellen mee voor het eigen risico. Uw behandelend arts beoordeelt of u binnen deze risicogroep(en) valt.
Valt u niet onder een specifieke medische risicogroep, dan is er geen vergoeding vanuit de basis- of aanvullende verzekering.
Voor meer informatie over de kosten en beschikbaarheid van deze vaccinatie kunt u contact opnemen met uw (huis)arts, GGD (Gemeentelijke Gezondheidsdienst) of vaccinatiecentrum.
Als het niet lukt om uw premie, eigen risico of eigen bijdrage te betalen, dan kunt u het verschuldigde bedrag in termijnen terugbetalen. Wij rekenen geen rente of administratiekosten. Wat de mogelijkheden zijn en hoe u het regelt, leest u op de pagina ‘Betalingsregeling’.
Grip op uw Geldzaken
Heeft u moeite om uw rekeningen te betalen? Ga naar onze geldfitpagina en ontdek wat u kunt doen.
Neem contact met ons op
Houd uw verzekerdennummer alvast bij de hand.
Wilt u zich aanmelden? Dan hebben we ook uw IBAN nodig.
Telefoon
Maandag t/m vrijdag 08.00 - 17.30 uur
Livechat
Livechat is momenteel niet beschikbaar.
06 22 38 39 06
Reactie binnen 1 werkdag
Contactformulier
Reactie binnen 3 werkdagen
Bellen via Tolkcontact
Neem contact op met onze collega´s via een tolk die het gesprek omzet naar gebarentaal of tekst.
Sociale media
Neem contact op via onze sociale media, of kijk er eens rond.
@DSWzorgverzekeraar
Reactie binnen 1 werkdag
@dsw_zorg
Reactie binnen 2 werkdagen
Onze adressen
Wilt u liever persoonlijk langskomen? Dat kan! Kom langs bij ons hoofdkantoor of één van onze (rijdende) loketten.
Hoofdkantoor
DSW Zorgverzekeraar
Maandag t/m vrijdag van 08.30 - 17.00 uur
's-Gravelandseweg 555
3119 XT Schiedam
Loketten
Bekijk hier de openingstijden, adressen en routebeschrijvingen
Postadres
DSW Zorgverzekeraar
Postbus 173
3100 AD Schiedam