Zwangerschap en bevalling

Op deze pagina vindt u informatie over verloskundige zorg en kraamzorg. We bieden u een overzicht van alle vergoedingen en laten u in een handige tijdlijn zien hoe de zorg tijdens uw zwangerschap verloopt en wat u zelf kunt regelen.

Belangrijke momenten tijdens uw zwangerschap

Regel uw verloskundige zorg en kraamzorg

Een verloskundige begeleidt en controleert u tijdens de zwangerschap en de bevalling. Kraamzorg is de zorg voor moeder en kind gedurende en na de bevalling. U vraagt zelf verloskundige zorg en kraamzorg aan. Via de zorgzoeker vindt u makkelijk en snel een verloskundige en kraamcentrum bij u in de buurt.


Vraag een kraampakket aan

In de meeste aanvullende verzekeringen bieden we de mogelijkheid om een kraampakket aan te vragen, vol producten die handig zijn vóór, tijdens en na de bevalling. U kunt het kraampakket schriftelijk, via MijnDSW of via de MijnDSW app aanvragen. Het kraampakket wordt dan binnen twee weken door onze leverancier Natalis naar u opgestuurd.
Van Natalis ontvangt u een e-mail over de aflevering van uw kraampakket.

Woont u in Vlaardingen, Schiedam of Delft? Dan kunt u het kraampakket ook aanvragen bij het vaste loket. Woont u in het Westland, Hoek van Holland, Maassluis, Nootdorp, Pijnacker, Rijswijk of Zoetermee? Dan kunt u het kraampakket ook aanvragen bij het rijdend loket. In beide gevallen krijgt u het pakket gelijk mee. 

 

Meld uw baby aan bij DSW

Wij ontvangen de aanmelding graag zo snel mogelijk na de bevalling, zodat uw pasgeboren baby ook verzekerd is van goede zorg. Zodra uw kind bij ons is ingeschreven met een aanvullende verzekering, ontvangt u een leuk presentje.

U kunt uw baby op de volgende manieren aanmelden:

  • Digitaal: MijnDSW
  • Schriftelijk: Postbus 173 3100 AD Schiedam
  • Telefonisch: (010) 2 466 466, ma t/m vrij van 8.00 tot 17.30

Let op! U hoeft niet aan ons door te geven dat u zwanger bent.


Wat wordt er vergoed?

Wilt u weten welke zorg vergoed wordt? Hieronder vindt u per onderwerp informatie:

Niet vergoed

Zwangerschapsgym en zwangerschapscursussen.

Handige websites