Tandarts voor kinderen tot 18 jaar


Een tandarts is iemand die gespecialiseerd is in alles wat met de gezondheid van tanden en de rest van het gebit te maken heeft.

Voor kinderen tot 18 jaar worden de meeste (reguliere) tandartsbehandelingen vergoed vanuit de basisverzekering. Reguliere tandheelkundige zorg betreft voornamelijk vullingen, controles, tandsteen verwijderen, röntgenfoto’s en wortelkanaalbehandelingen.

Vergoeding

Als u een basisverzekering én een aanvullende verzekering heeft bij DSW kijk dan bij beide hieronder voor de totale vergoeding. Let erop dat u voldoet aan de voorwaarden om voor vergoeding in aanmerking te komen.

basisverzekering

100% vergoeding voor reguliere tandartskosten.

Er gelden andere voorwaarden voor bijzondere tandheelkunde.

aanvullende verzekeringen

Kies pakket:

Kies met de knoppen een aanvullende verzekering.

Kies hieronder een aanvullende verzekering:

Geen vergoeding

De vergoeding van bruggen, kronen, implantaten, bleken, beslijpen (prestatiecode M05) en/of behandelen van melkelementen (zonder vulling) en orthodontie is niet opgenomen in de basisverzekering. Behandeling van melkelementen met vulling valt wel onder de basisverzekering.

Zelf betalen

Er is geen sprake van een of . U hoeft voor deze vergoeding niets bij te betalen.

Nee, deze vergoeding telt niet mee voor uw .

Nee, er geldt geen .

Voorwaarden

De eisen om voor vergoeding in aanmerking te komen, hebben we hieronder voor u op een rij gezet. Ook leggen we u uit wat u zelf nog moet regelen.

Zelf regelen

Voor verzekerden tot 18 jaar moet de kaakoverzichtsfoto (X21) worden aangevraagd bij DSW.

De tandarts bepaalt zelf of de rekening rechtstreeks bij ons wordt gedeclareerd of naar u toe wordt gestuurd. Ontvangt u zelf de rekening van de tandarts, dan dient u deze vervolgens bij ons in. Deze kunt u eenvoudig declareren via de app of MijnDSW.

Dit is een beknopt overzicht, informatie over alle uitsluitingen en beperkingen kunnen in de polisvoorwaarden geraadpleegd worden.